Livio Twekkelerveld

Locatie Schorpioenstraat 33
Architectenbureau Jorissen Simonetti architecten (Rijssen)
Jaar 1997
Bouwstijl Hedendaags
Opdrachtgever R.K. Woningstichting Ons Huis

Livio Twekkelerveld is een woonzorgcomplex dat in 1997 werd geopend in de wijk Twekkelerveld. Architectenbureau Jorissen Simonetti uit Rijssen tekende voor het ontwerp van het gebouw, dat is uitgevoerd in een sobere maar heldere vormentaal.

Het vanaf de straatzijde eenvoudig ogende complex heeft een verrassende plattegrond in de vorm van een smal lint met een sterke zigzagvorm. Aan de binnenzijde van de twee scherpe knikken is een binnentuin gecreëerd. De appartementen zijn verdeeld over vier verdiepingen en worden per blok van vier ontsloten door een voordeur met voorportaal. Door deze werkwijze zijn lange wandelgangen overbodig en is een intieme sfeer gecreëerd waarbij de bewoners met slechts drie andere omwonenden de entree delen. De gevels van het complex zijn opgetrokken in rode baksteen en hebben grote rechthoekige vensters met donkergrijze kozijnen. De plint van ieder woonblok heeft een betonnen kolom met links een teruggeplaatst entreeportaal en rechts een grote glaspui. Deze gevelindeling is over de gehele gevellengte toegepast waardoor een sterke ritmiek is gecreëerd. De entree van het complex bevindt zich in een rechthoekig volume van één bouwlaag, dat centraal aan de noordzijde is gesitueerd.

Het woonzorgcomplex omvat 140 huurappartementen, die ieder beschikken over een ruime woonkamer, keuken, aparte slaapkamer, badkamer, berging en inpandige loggia. In het gebouw zijn verschillende voorzieningen aanwezig, waaronder een Grand Café, een winkel en activiteitenruimte. Het complex is gunstig gelegen nabij het winkelcentrum van Twekkelerveld en het in 2007 geopende gezondheidscentrum.