Atelier en Galerie Arendsman

Locatie H.B. Blijdensteinlaan 83
Architect Guus Zeillemaker
Architectenbureau Phi bureau voor Architectuur en Procesontwerp
Jaar 2008
Bouwstijl Hedendaags
Opdrachtgever Mw. A. Arendsman

In de wijk Roombeek zijn veel huizen gebouwd in particulier opdrachtgeverschap. Één van de mensen die een eigen droomhuis realiseerde is kunstenares Adrie Arendsman. Haar woning valt op door de bijzondere verticale glaspartij in de voorgevel, waarachter zich het trappenhuis en de liftschacht bevinden. Dit kleurige kunstwerk is door de kunstenares zelf vervaardigd.

De woning is ontworpen door Guus Zeillemaker van architectenbureau Phi en werd in 2008 betrokken. Met het ontwerp van de drie bouwlagen tellende rechthoekige doos beantwoordde de architect volledig aan de eisen van de opdrachtgeefster. De woning werd op de volledige kavelgrote gebouwd en biedt voldoende ruimte voor werken, exposeren en wonen. De lange rechte gevels zijn opgetrokken in een rode baksteen en worden doorbroken door rechthoekige vensters en drie horizontale reeksen van vierkante grijze stenen. De ingang en het glaskunstwerk bevinden zich aan de noordzijde en geven de woning een artistiek karakter.

Op de begane grond bevindt zich een groot atelier en op de eerste verdieping een galerie. De bovenste etage biedt plaats aan de woonvertrekken, waaronder een royale woonkamer met open keuken, slaapkamer, badkamer en gastenkamer. Een kleine patio brengt veel licht in de woning. De ruimten zijn zeer flexibel en eenvoudig te onderhouden. De vloeren zijn voorzien van een gietbetonlaag, wat de woning een stoer karakter heeft. De artistieke inrichting, een combinatie van kunst en antiek, completeert het geheel. Op het dak bevindt zich een tuin met terras, voorzien van verschillende soorten mos en bergplanten. Hiermee is een aangename en onderhoudsvriendelijke buitenruimte gecreëerd, met een fraai uitzicht over de wijk Roombeek.