Architectuurgids Enschede vernieuwd

De architectuurgids Enschede is vernieuwd. In de vernieuwde vormgeving komen de 300 objecten op het gebied van architectuur, stedenbouw, landschap en monumenten goed tot hun recht. Ieder object kan makkelijk gevonden worden op de kaart, in de lijst met objecten of via de zoekfunctie rechtsboven in de pagina. 
Architectuurgids Enschede is een grote digitale database met een breed scala aan objecten. Variërend van Rijks- en gemeentelijke monumenten, bijzondere architectonische gebouwen waaronder representanten van bepaalde stromingen of werk van bepaalde coryfeeën, maar ook landgoederen, parken en stedenbouwkundige beschrijvingen. Elk object bestaat uit een beschrijving, foto's en kenmerken, zoals bouwperiode/jaartal, de architect/stedenbouwkundige, de opdrachtgever en de locatie. Sinds september 2011 is de Architectuurgids Enschede met 200 objecten online. 

Het belang van architectuur in Enschede

Met de Architectuurgids wordt het belang dat we in Enschede aan architectuur hechten verder onderstreept. We hebben de naam weinig oude panden en monumenten te bezitten, wat onder andere valt toe te schrijven aan de grote stadsbrand van 1862, maar toch bevat Enschede veel bijzonders, zoals ons tuindorp Pathmos, de Campus, de landgoederen en een toenemende reeks bijzondere bouwwerken uit de afgelopen decennia.